Praktische informatie

Informatie over praktische zaken binnen de wijk Bornholm met – indien nodig – verwijzingen naar de betreffende loketten of instanties.

Welke werkzaamheden worden er gedaan bij u in de buurt?
De gebiedskaart is door de gemeente geactualiseerd. Bent u ook benieuwd wat er gepland staat in uw buurt?
Kijk op de interactieve gebiedskaart voor meer informatie.

Info inzake afval
Afvalverwerker Meerlanden verzorgt wekelijks voor afvoer van uw rest- en GFT-afval. Op de afvalkalender kunt u precies zien wanneer u uw container langs de straat kunt zetten.

Tip! Download de Meerlanden App op uw mobiele telefoon. Met deze handige App kunt u eenvoudig nazien wanneer de eerstvolgende ophaaldag is voor uw restafval of GFT-bak. U kunt ook een meldingsbericht instellen en ontvangt u voor de ophaaldag een berichtje.

Info inzake groene en grijze afvalbakken
Bent u uw afvalbak kwijt? Meld het bij de gemeente.

Een andere maat grijze afvalbak of een extra afvalbak?
Voor het omwisselen van een afvalbak belt u met Meerlanden, afdeling Publieksinformatie, 0297-381717. Of stuur een e-mail.
De kosten van het omwisselen van uw afvalbak zijn eenmalig € 19,50.

Bent u een nieuwe bewoner en wilt u een grotere of kleinere afvalbak? Dan kunt u de afvalbak binnen een maand gratis laten omwisselen.

Info inzake openbare ruimte
Treft u in uw directe omgeving zaken aan zoals o.a.: losse stoeptegels, zwerfvuil, defecte lantaarnpalen en dergelijke, dan kunt u de gemeente hierover informeren via deze link.

U kunt ook met de BuitenBeter App heel eenvoudig met uw smartphone ter plekke een melding maken en een foto meesturen. Deze melding komt direct bij de gemeente Haarlemmermeer terecht.

Menu