Algemeen

Bornholm Oost en West
De Van Heuven Goedhartlaan verdeeld de wijk in Oost en West.
Het deel tussen de Kruisweg en de N201 tot aan de Geniedijk heet Houtwijkerveld en hoort ook bij de wijk Bornholm.
De wijk heeft veel groen en water en meerdere speelplaatsen voor kleine en grotere kinderen, diverse trap- en basketbalveldjes.
Het centrum van Hoofddorp is vlakbij en makkelijk per fiets bereikbaar.

Wijkcentrum ’t Kattegat
In het hart van de wijk Bornholm, in winkelcentrum Skagerhof, is wijkcentrum ’t Kattegat te vinden. Deze Maatvast-locatie bruist altijd van het leven en biedt ruimte voor talloze verschillende activiteiten: van klaverjassen, tafeltennis, linedance en volksdansen tot kinderdisco’s en diverse bijeenkomsten van diverse instanties. Kijk voor actuele informatie op de website.

Daarnaast organiseert de wijkvereniging er verschillende activiteiten, zoals de jaarlijkse kerstbomenactie voor kinderen en de nieuwjaarsborrel voor de wijk.

Winkelcentrum Skagerhof
In het winkelcentrum Skagerhof zijn meerdere winkels gehuisvest. Naast twee supermarkten vindt u o.a. de volgende winkels: een keurslager, een bakker, een drogist, een bloemenzaak, een dierenspeciaalzaak, twee gemakswinkels en een kapperszaak. Verder is er een café, een snackbar en kunt u uw kleding laten repareren.
Alles bij de hand!

Kijk voor meer informatie en openingstijden van de winkels op de website van winkelcentrum Skagerhof.

Openbaar vervoer
R-Net

Halte Bornholm ligt redelijk centraal in de wijk en is makkelijk lopend of per fiets te bereiken. Er is een fietsenstalling onder het viaduct met camerabewaking. Via De Zuidtangent bent u zo op het Centraal Station van Hoofddorp. De actuele vertrektijden kunt u nakijken via deze link.


NS
Centraal Station Hoofddorp ligt op fietsafstand van de wijk. Vertrektijden vindt u via deze link. P+R is aanwezig en er is vlakbij een parkeerplaats voor 408 auto’s met 5 laadpunten voor elektrische auto’s. Meer parkeer informatie vindt u via deze link.

Fietspaden
Vanuit de woonwijk zijn er meerdere fietspaden naar de omringende  kinderopvang, lagere- en middelbare scholen, sportaccommodaties, de diverse winkels en het winkelcentrum van Hoofddorp.

Recreatie
Het recreatiegebied Haarlemmermeerse Bos met een dag kampeerterrein ligt net achter de N201, de Groene Weelde sluit weer aan op het Bos. Park21 en De Toolenburgerplas liggen op fietsafstand van onze wijk.

Op de website van HLMRMEER ontdekt u meer mogelijkheden.

Verkeer en ontsluiting
30 km zones
In de woonwijk zelf geldt een maximum snelheid van 30 km per uur.

Laadpunten
In de wijk zijn meerdere laadpunten aanwezig. Voor een actueel overzicht kunt deze link raadplegen.

Ontsluiting verkeer
Via de Van Heuven Goedhartlaan is er een goede ontsluiting via de N201 naar de Driemerenweg en de A4.

Menu